Behandelingsmethoden

Behandelen kan o.a. op de volgende manieren:

Maak een afspraak
.
.

Naalden

De naalden die gebruikt worden zijn veel dunner dan de naalden die men gebruikt bij het afnemen van bloed. Daarom zal men er in het algemeen niet veel van merken. Sommige punten waar niet veel vlees zit kunnen wel gevoelig zijn. Dit betreft dan alleen het moment van inprikken. Als het na het inbrengen zeer blijft doen moet u dit even zeggen. Wanneer u het heel erg spannend vindt kunt u dit even melden. Dan zal ik haardunne naaldjes gebruiken om u op uw gemak te stellen. De naalden zijn steriel en worden maar één keer gebruikt waarna ze in een speciale naaldenbox worden weggegooid.
  

Acupunctuur naalden Behandelingsmethoden
Acupunctuur naalden


.
.

Magneetjes

Met magneetjes op de huid kun je onder andere littekens behandelen. Door magneetjes op een meridiaan onder en boven het litteken te plaatsen wordt de doorbloeding in het litteken bevorderd.
  

Acumagneetje Behandelingsmethoden
Acumagneetje


.
.

Pyonexnaaldjes

Pyonexnaaldjes zijn superkleine naaldjes die langere tijd op het lichaam kunnen verblijven. Met behulp van deze naaldjes wordt de behandelduur verlengd. Pyonex naaldjes worden vaak gebruikt bij de ooracupunctuur.
  

Pionex naaldje Behandelingsmethoden
Pionex naaldje
Pyonex in oor Behandelingsmethoden
Pyonex in oor


.
.

Ooracupunctuur

Met een electrische weerstand tester meet ik een aantal punten die bij een klacht horen. In meest reactieve punten zet ik een pionex naaldje. Ooracupunctuur is er voor een veelheid aan klachten en wordt vaak gebruikt bij verslavingsproblematiek.
   

Ooracupunctuur Behandelingsmethoden
Ooracupunctuur


.
.

Cuppen

Cuppen is een behandelmethode in de Traditionele Chinese Geneeskunde die veel wordt gebruikt door de acupuncturist. Daarbij worden één of meer cups op de huid gezet. De cup wordt op de huid vacuüm gezogen, dit geeft een zuigende kracht. Op deze manier wordt bloed en energie naar de oppervlakte getrokken. Hiermee kunnen lokale stagnaties, die zich uiten in bijvoorbeeld spier- gewrichts- of rugpijn, worden opgeheven. Afvalstoffen worden omhoog gehaald, die in de ruimte tussen huid en spieren onschadelijk kunnen worden gemaakt door de opruimtroepen van ons lichaam. Cupping is dan ook een goed werkend middel om koude uit het lichaam te verwijderen, die zich uit in de vorm van griep en/of verkoudheid. Effecten van cuppen Daar waar stagnatie in het onderliggende weefsel zit zal het bloed uit de vaten treden en ontstaat er verkleuring (een blauwe plek). Dit uitgetreden bloed geeft aan het lichaam een signaal: “let op, hier is iets aan de hand, zend alle reparatietroepen hierheen”. Door dit mechanisme houdt de helende kracht van het cuppen aan totdat de verkleuring is verdwenen (dit kan 1 tot 2 weken duren).
  

Cuppen Behandelingsmethoden
Cuppen


.
.

Acuptape

De acutape wordt op een opgerekte spier geplaatst. Daardoor gaat de tape bubbelen en aan de huid trekken wanneer de spier in ontspannen toestand is. Dit geeft een lokaal “reparatiesignaal” aan het lichaam.
  

Acutape Behandelingsmethoden
Acutape


.
.

Voeding

Voeding is de brandstof voor ons functioneren. Niemand is verbaasd wanneer een automotor gaat haperen wanneer er verkeerde benzine wordt getankt. Maar weinig mensen staan stil bij de effecten van voedsel dat door conserveringsstoffen, kleurstoffen etc. zo is bewerkt dat het lichaam dit moeilijk kan verwerken tot lichaamseigen energie en daardoor gaat haperen. Wanneer iemand een verkeerd voedingspatroon heeft besteed ik daar aandacht aan. Het is bijvoorbeeld belangrijk om goed te ontbijten. Daarnaast is niet elke voeding voor iedereen gezond. Koude voeding zoals bijv. rauwkostsaladade kan bij mensen met overgewicht als gevolg van een spijsverteringsproblematiek een te groot beroep doen op de spijsvertering. In zo’n geval zou ik warme soepen adviseren.
  

Voeding Behandelingsmethoden
Voeding