Chronische klachten

Heeft u last van chronische klachten waar u regulier niet verder mee komt?
Dan kunt u terecht bij Irmgard Borchers voor een deskundige en persoonlijk afgestemde acupunctuurbehandeling!
Zij volgde nascholing in de Japanse acupunctuurstijl van Kiiko Matsumoto voor de behandeling van chronische klachten zoals:

Hormonale problemen:

 • in de overgang
 • met de menstruatie
 • met de schildklier
 • met de bijnieren
 • met de hypofyse

Tevens

 • problemen met het (auto)-immuunsysteem;
 • klachten na een operatie als gevolg van littekenweefsel;
 • ondersteunen van de lever bij medicijngebruik;
 • hypoglycemie (laag bloedsuiker), diabetes;
 • disbalans in het autonoom zenuwstelsel door stress;
 • chronische blaasontsteking;
 • verzakking;
 • houding- en rugklachten.

Bel me gerust als u klachten heeft, die hier niet tussen staan 0613287466

Maak een afspraak
 
 
Ervaringen

Maagklachten, darmklachten en misselijkheid, jaar na operatie

In verband met klachten met maag en darmen (ontstaan na een ernstige operatie) en daardoor ook mentaal niet in balans, ben ik bij Irmgard gekomen.
Ik ben nu 5x bij Irmgard geweest voor behandeling. Mijn klachten zijn stuk voor stuk verbeterd, misselijkheid na het eten is nagenoeg nihil, de darmen zijn rustiger. Door deze verbeteringen voel ik me ook weer evenwichtiger.
Irmgard is heel bewust bezig met denken: wat wil ik en waar zet ik naaldjes. Het gaat in overleg, je kunt aangeven welke problemen op dat moment voor jou het belangrijkste zijn. Het is trouwens niet alleen de behandeling maar ze denkt echt met je mee, in mijn geval bijvoorbeeld over voeding en dat is op zichzelf al heerlijk, dat iemand met jou probeert oplossingen te zoeken voor de lichamelijke problemen die je hebt.
Kortom, het is een goede beslissing geweest om naar Irmgard te gaan.
W. v/d P.

Chronische blaasontsteking

Ruim twee en half jaar geleden kreeg ik nierbekkenontsteking en daarna volgde om de paar maanden blaasontsteking. Ik controleerde wekelijks met urinesticks hoe het er voor stond met de blaas en ik werd daar niet vrolijk van. Elke week leukocyten of bloed in de urine vinden en gezond eten werkte nogal demotiverend. Onderzoeken in het ziekenhuis leverde niets op en volgens de artsen plaste ik goed uit. Toch kreeg ik ’s avonds steeds meer het idee dat ik niet goed uitplaste. Net alsof er een soort zwanenhals in mijn blaasuitgang zat. Als ik wat langer bleef zitten kwam er namelijk best nog aardig wat urine. Verschillende antibioticakuren later, de eerste keer dat ik het hier met Irmgard over had gaf ze me aan dat ze me een soort van acupuncturistische ‘bretels’ wou geven. Tot mijn grote verbazing kwam er die avond geen ‘naplas’ en ook de rest van de week bleef het uit. Na een week of twee begon het naplassen weer een beetje. Irmgard heeft me nog een keer ‘bretels’ gegeven en tot mijn grote vreugde is mijn urine nu al een aantal maanden schoon.
A.G.

Langdurige bekkenklachten, litteken, buikoperatie

Ik kwam bij Irmgard voor langdurige bekkenklachten als gevolg van littekenweefsel door meerdere buikoperaties
De werkwijze van Irmgard spreekt me erg aan.
Zij is rustig en integer, neemt alle tijd voor het inventariseren van je klachten, heel professioneel. Dit geeft ook inzicht in je klachten en de manier waarop acupunctuur hierop inspeelt.
Wat me opviel is dat ik me helemaal kon ontspannen tijdens de behandeling.
Een belevenis was voor mij dat bij het zetten van een naaldje er van alles ging stromen, alsof het daarvoor dicht had gezeten. Na afloop voelde ik me vaak aangedaan op een aangename wijze. Wel besloot ik na de behandeling geen afspraken meer te plannen om alles goed te kunnen laten inwerken.
Mijn chronische klacht is na 6 keer afgenomen en ook beter te dragen, omdat ik meer in balans ben.
Irmgard bedankt!
T.K.

Pijnlijke band rond middenrif

De klacht waarmee ik bij Irmgard kwam was het ervaren van een pijnlijke band rondom mijn middenrif. Wat opviel tijdens het intakegesprek was dat er goed geluisterd werd. Op basis van Irmgards conclusies heeft ze mij behandeld, en na de eerste behandeling was de pijn al minder heftig. Na 4 behandelingen is de pijn grotendeels weggebleven.
M.D.

Slijmbeursontsteking, 2,5 jaar lang

Ik had een slijmbeursontsteking aan de schouder.
Uit nood geboren ben ik naar de acupuncturist gegaan zonder enige verwachtingen omdat, in de 2,5 jaar dat ik hiermee gelopen heb, andere behandelingsmethoden niets hadden geholpen.
Wonder boven wonder was in 7 behandelingen de slijmbeursontsteking verdwenen.
Irmgard, ik bedank jou hier hartelijk voor en beveel je van harte aan.
L.K. .