Ervaringen van cliënten

Maak een afspraak
 

Heup en rug klachten

Na een lange weg van fysio naar Fysio kwam ik bij Irmgard.
Hoopte dat zie mij kon helpen.
Tijdens ons eerste gesprek legde Irmgard heel duidelijk uit wat ze ging doen.
Ik voelde mij gelijk vertrouwd bij Irmgard.
Na 2 behandelingen voelde ik al verbetering.
en dank zei haar ben ik na 8 behandelingen eindelijk van die HARDNEKKIGE pijn af.
Ook mijn slapeloosheidsprobleem is door acupunctuur in het oor verbeterd.
IK slaap weer veel beter en door.
mijn levens kwaliteit is verbeterd…hiervoor enorm dankbaar.
Irmgard is een Kundige vriendelijke vrouw met een luisterend oor.
Ik ben blij dat ik bij Irmgard ben geweest.
En beveel haar bij iedereen aan.
DANKJEWEL ; Irmgard voor alle goede zorgen
Hartelijke groeten
G.D. ..
.

Keizersnede, last van litteken

Ik heb Irmgard gebeld om te vragen of ze ook behandeling doet van een litteken na keizersnede.
Ik ervaarde buikklachten en last van het litteken. Dit kan ze goed behandelen! Ik ben vier keer geweest. Tijdens de sessies stelt ze vragen en legt ze goed uit wat ze gaat doen en waarom. Ik vind dat zelf erg prettig. Na de eerste keer merkte ik al meer gemak en na vier behandelingen voelde m’n buik weer soepel en beter in balans.
De behandeling hebben we afgerond, ik blijf thuis de moxa stick gebruiken en als er ongemak optreedt, trek ik aan de bel.
Niet onnodig lang behandelen dus, maar echt kijken wat er op dat moment nodig is. Daar hou ik van.
Vriendelijke groeten,
M.W. ..
.

Angst, stress, slaapprobleem

Ik kwam via zoeken op het internet bij Irmgard terecht.
Irmgard is een fantastische vakvrouw, waarbij ik me gelijk op mijn gemak voelde.
Ze neemt uitgebreid de tijd en geeft goede uitleg tijdens de behandeling.
Irmgard heeft me ook op het spoor gezet van een darmfloratherapeut.
Daar ben ik haar zo dankbaar voor!
Na verschillende behandelingen bij Irmgard en onder behandeling bij een darmfloratherapeut zit ik nu op een stijgende lijn.
Ik ben er nog niet, maar ik zit op de goede weg.
Zo mooi kan samenwerking zijn.
Dank je wel Irmgard!
Vrg. C.H. ..
.

Hersenschudding en whiplash

Ruim een jaar geleden gleed de ladder onder mij weg, na een jaar nog last van de hersenschudding en whiplash.
De fysiotherapeut zei: het is neurologisch, ik kan niets meer voor je doen. De neuroloog zei: de MRI is goed , ik kan je niet helpen.
Gelukkig kwam ik via een andere acupuncturist bij Irmgard terecht.
Een wonderlijke ervaring heb ik bij Irmgard op de tafel gehad: voor pijn in de nek, rug en schouders en concentratieproblemen kreeg ik prikjes in mijn voeten, benen en armen. Soms met zo’n duidelijk verschil, dat ik een ‘wauw, wat voelt dit goed’ gevoel had en een paar uur later ontzettend moe door alle vrijgekomen afvalstoffen.
Een aanrader als je last van een whiplash hebt.
Succes met je werk, hopen dat je nog veel mensen beter maakt.
Hartelijke groeten, J.S. .
.

Artrose

Voor mij was acupunctuur een nieuwe ervaring, dit niet eerder gedaan. Ik kwam voor artrose aan mijn hand. Droeg bijna een jaar een handbrace. In mijn werk als verpleegkundige ervaarde ik dus veel ongemak. Irmgard ging hiermee aan de slag, er geschiedde bijna een wonder. Na twee behandelingen en goede tips, kan ik vermelden dat ik nu bijna twee weken klachten vrij ben en het allerbelangrijkste: ik draag mijn brace niet meer. Irmgard is zeer deskundig, neemt alle tijd bij intake en is serieus betrokken bij datgene waar je voor komt. Een echte aanrader.
J.B. .
.

Vermoeidheid, rust in het hoofd, voeding

De behandelingen die ik bij Irmgard heb gehad waren mijn eerste ervaring met acupunctuur.
Ik voelde mij vanaf het eerste moment erg op mijn gemak en alle behandelingen zijn mij goed bevallen.
Irmgard heeft mij onder andere geholpen met het krijgen van meer rust in mijn hoofd en dat mijn energieniveau is verbeterd.
Naast de behandelingen gaf zij mij praktische tips over voeding die ik naast de behandelingen ook heb toegepast wat ervoor heeft gezorgd dat ik stukken beter in mijn vel zit.
F.D. .
.

Slaapproblemen 1

Na een emotioneel hele zware periode in mijn leven bleef ik slaapproblemen houden. Ik werd vrijwel iedere nacht wakker tussen 3 en 4 uur en lag vaak lang wakker. Ik ben drie maal bij Irmgard geweest voor acupunctuur en slaap eindelijk weer door! Ik merk (daardoor) ook dat ik verder ben gekomen in mijn verwerkingsproces, ik voel mij rustiger. Dank je wel Irmgard, voor je vakkundigheid en je persoonlijke werkwijze.
M.V.

Slaapproblemen 2

Ik ging naar Irmgard met slapeloosheidsproblemen. Ik reageerde goed op acupunctuur, maar na een aantal keren zette het niet voldoende door. We waren beide teleurgesteld, maar Irmgard bleef naar mogelijkheden zoeken om mij te helpen. Ze probeerde het met acupunctuur in het oor, hét Ei van Columbus! De periodes dat het me helpt zijn steeds langer geworden. Met andere woorden: ik slaap steeds beter.
W.G.C. .
.

Peesontsteking, vermoeidheid, rugklachten, stemmingswisselingen

Ik kwam bij Irmgard terecht in de hoop dat zij mij zou kunnen helpen met een peesontsteking in mijn rechterbovenarm. Deze kon ik door de pijn helemaal niet gebruiken.
Na een intake gesprek kwamen er nog meer klachten boven water waar ook een acupunctuur behandeling voor ingezet zou kunnen worden. Ik voelde een goede “klik” met Irmgard dus besloot ik met haar in zee te gaan
Eerst aan de slag met de klacht van m’n arm. De rest zou later volgen. Tot mijn verassing en blijdschap was de pijn enkele dagen na de behandeling een stuk minder en kon ik mijn arm weer gebruiken. Na de tweede behandeling was ik pijnvrij.
Daarna aan de slag met de andere klachten zoals, energiegebrek, lage rugklachten, vermoeidheid, stemmingswisselingen.
Irmgard is een kundig iemand, geeft duidelijke uitleg, is heel gedreven in haar vakgebied.
Daarnaast is zij ook een heel prettig persoon en zij straalt vertrouwen uit.
Na 6 behandelingen was ik nagenoeg klachtenvrij. Meer energie, niet moe meer, veel beter slapen, geen stemmingswisselingen meer en de rugklachten waren verdwenen.
Kom zeker terug bij Irmgard voor af en toe een “onderhoudsbehandeling”.
Irmgard, hartelijk dank voor je goede zorgen.
D.Z. .
.

Buikklachten

Ik kwam bij Irmgard voor klachten van een opgeblazen en pijnlijke buik/darmen.
Irmgard legde heel rustig en op een duidelijk en deskundige manier uit wat ze ging doen.
Acupunctuur had ik zelf geen ervaring mee en ik was bijzonder verrast dat het mij gelijk na de eerste behandeling totale ontspanning gaf. Ook mijn opgeblazen pijnlijke buik/darmen werd na elke behandeling een stukje beter. En met wat aanpassing (met behulp van een voedingsdeskundige) van mijn voedingspatroon en het innemen van pro biotica zijn mijn klachten opgelost.
K.M. .
.

Kortademigheid, aangezichtspijn

Ik kwam bij Irmgard voor mijn kortademigheid en voor aangezichtspijn als gevolg van trauma.
De consulten bij Irmgard waren mijn eerste ervaringen met acupunctuur.
Na in het verleden meerdere dingen te hebben uitgeprobeerd om inzicht in de achtergrond van mijn (pijnlijke) klachten te krijgen (en er natuurlijk van af te komen) wist ik niet meer wat ik moest doen.
De acupunctuurmethode die Irmgard voor mij koos (want er zijn meer manieren, wist ik veel…) gaf enorme verlichting. En wat ook ontzettend fijn is: Irmgard kon mij goed advies geven voor hoe nu verder…
Maar naast dit heb ik ook genoten van het contact met Irmgard. Ik vind haar serieus in haar werk, ze doet alles in overleg met me, is open in wat ze besluit, persoonlijk gericht, empathisch, gezellig, en dat geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen.
M.B. .
.

Langdurige bekkenklachten, litteken, buikoperatie

Ik kwam bij Irmgard voor langdurige bekkenklachten als gevolg van littekenweefsel door meerdere buikoperaties

De werkwijze van Irmgard spreekt me erg aan.
Zij is rustig en integer, neemt alle tijd voor het inventariseren van je klachten, heel professioneel. Dit geeft ook inzicht in je klachten en de manier waarop acupunctuur hierop inspeelt.

Wat me opviel is dat ik me helemaal kon ontspannen tijdens de behandeling.
Een belevenis was voor mij dat bij het zetten van een naaldje er van alles ging stromen, alsof het daarvoor dicht had gezeten. Na afloop voelde ik me vaak aangedaan op een aangename wijze. Wel besloot ik na de behandeling geen afspraken meer te plannen om alles goed te kunnen laten inwerken.

Mijn chronische klacht is na 6 keer afgenomen en ook beter te dragen, omdat ik meer in balans ben.
Irmgard bedankt!
T.K. .
.

Slijmbeursontsteking

Ik had een slijmbeursontsteking aan de schouder.
Uit nood geboren ben ik naar de acupuncturist gegaan zonder enige verwachtingen omdat, in de 2,5 jaar dat ik hiermee gelopen heb, andere behandelingsmethoden niets hadden geholpen.
Wonder boven wonder was in 7 behandelingen de slijmbeursontsteking verdwenen.
Irmgard, ik bedank jou hier hartelijk voor en beveel je van harte aan.
L.K. .
.

Overgangsklachten 1

Vanwege overgangsklachten kwam ik bij Irmgard terecht. Al na een paar behandelingen voelde ik me stukken beter: energieker en lichter.
Ze neemt de tijd om te luisteren en vervolgens op zoek te gaan naar de juiste behandeling. Een redder in nood.
Irmgard is een kundig en fijn mens!
I. L.

Overgangsklachten 2 – opvliegers, slecht slapen, onrust, benauwd op de borst

Had veel last van opvliegers met name s ‘nachts. Sliep hierdoor erg slecht. Resultaat, je voelt je ook overdag vermoeid, met alle gevolgen van dien.
Na een paar behandelingen sliep ik s `nachts door. De opvliegers waren zowel s ‘nachts als overdag verdwenen.
Nu is het een paar maanden geleden dat ik voor het laatst behandelt ben. Krijg nu het tegen 5 uur morgens het warm. Dit houd dan aan tot een uur of 8.
Het zijn niet de opvliegers van voor de behandelingen. Denk dat ik nu misschien eens weer een keer behandelt moet worden. Verwacht dat dan ook dit laatste euvel verholpen is.

Was ook erg gejaagd en onrustig. Dat was helemaal verdwenen. Meteen na de eerste behandeling.
Heb het door omstandigheden momenteel weer erg druk en wordt ook weer wat gejaagder in doen en laten. Zal dus ook hiervoor nog eens terug komen.

Had ook een drukkend gevoel op de borst en was gauw benauwd. Ook dit was na een paar behandelingen verdwenen en is na maanden nog steeds weggebleven.

Ben zeer tevreden over de resultaten van de behandelingen en de wijze waarop jij met de mensen omgaat, het uitgebreide consult, de uitleg van de behandelwijze, het de tijd nemen voor de mensen.
C.V. .
.

Lage rugklachten, rusteloosheid, gebrek aan energie

Irmgard is een echte vakvrouw.
Zij stelt eerst duidelijke vragen.
Daardoor kan zij de juiste diagnose stellen.
Met o.a. cupping heeft Irmgard mij van lage onderrugklachten af geholpen.
Ook moet de de ‘accu’ regelmatig worden opgeladen.
Ik word dan behandeld met naaldjes.
Daarna voel ik mij weer rustiger en krijg meer energie.
Ik beveel Irmgard van harte aan.
J.S. Gr. .
.

Tennisarm

Ik ben behandeld voor twee tennisarmen. Na twee behandelingen was ik pijnvrij!
Daarnaast is de sfeer in de praktijk van Irmgard heel goed.
S.D. .
.

Tinnitus (piep in het oor)

Ik wilde jou laten weten dat de piep heel zachtjes is geworden. In een stille ruimte hoor ik het nauwelijks meer. Ik ben er ongelofelijk blij mee! Hartelijk bedankt voor al je hulp.
Groetjes, L.G. .
.

Chronische blaasontsteking

Ruim twee en half jaar geleden kreeg ik nierbekkenontsteking en daarna volgde om de paar maanden blaasontsteking. Ik controleerde wekelijks met urinesticks hoe het er voor stond met de blaas en ik werd daar niet vrolijk van. Elke week leukocyten of bloed in de urine vinden ondanks gezond eten werkte nogal demotiverend. Onderzoeken in het ziekenhuis leverde niets op en volgens de artsen plaste ik goed uit. Toch kreeg ik ’s avonds steeds meer het idee dat ik niet goed uitplaste. Net alsof er een soort zwanenhals in mijn blaasuitgang zat. Als ik wat langer bleef zitten kwam er namelijk best nog aardig wat urine. Verschillende antibioticakuren later, de eerste keer dat ik het hier met Irmgard over had, gaf ze me aan dat ze me een soort van acupuncturistische ‘ bretels’ wou geven. Tot mijn grote verbazing kwam er die avond geen ‘naplas’ en ook de rest van de week bleef het uit. Na een week of twee begon het naplassen weer een beetje. Irmgard heeft me nog een keer ‘bretels’ gegeven en tot mijn grote vreugde is mijn urine nu al een aantal maanden schoon.
A.G. .
.

Pijnlijke band rond middenrif

De klacht waarmee ik bij Irmgard kwam was het ervaren van een pijnlijke band rondom mijn middenrif. Wat opviel tijdens het intakegesprek was dat er goed geluisterd werd. Op basis van Irmgards conclusies heeft ze mij behandeld, en na de eerste behandeling was de pijn al minder heftig. Na 4 behandelingen is de pijn grotendeels weggebleven.
M.D. .
.

Maagklachten, darmklachten en misselijkheid, jaar na operatie

In verband met klachten met maag en darmen (ontstaan na een ernstige operatie) en daardoor ook mentaal niet in balans, ben ik bij Irmgard gekomen.
Ik ben nu 5x bij Irmgard geweest voor behandeling. Mijn klachten zijn stuk voor stuk verbeterd, misselijkheid na het eten is nagenoeg nihil, de darmen zijn rustiger. Door deze verbeteringen voel ik me ook weer evenwichtiger.
Irmgard is heel bewust bezig met denken: wat wil ik en waar zet ik naaldjes. Het gaat in overleg, je kunt aangeven welke problemen op dat moment voor jou het belangrijkste zijn. Het is trouwens niet alleen de behandeling maar ze denkt echt met je mee, in mijn geval bijvoorbeeld over voeding en dat is op zichzelf al heerlijk, dat iemand met jou probeert oplossingen te zoeken voor de lichamelijke problemen die je hebt.
Kortom, het is een goede beslissing geweest om naar Irmgard te gaan.
W. v/d P. .
.

Zenuwpijn, chronisch

Nadat ik niet meer echt behandeld kon worden voor ernstige zenuwpijn door de reguliere geneeskunde (naast pijnstilling) ben ik bij Irmgard terecht gekomen voor acupunctuur behandelingen. Ik had geen ervaring met acupunctuur en was eerlijk gezegd ergens ook wel wat sceptisch. Toch bleek het een hele prettige ervaring; ik werd gelijk op mijn gemak gesteld door Irmgards openheid, kalme uitstraling en oprechte interesse. Het was even zoeken naar wat voldoende werkte, maar ze bleef doorzetten om iets te vinden. Dankzij haar behandelingen ben ik zo goed als van de pijn af wat bijna ongelooflijk voelt omdat ik vanuit de chirurgie een vooruitzicht kreeg op een leven met pijn. Inmiddels zijn we al een paar maanden verder en de pijn blijft voor het grootste deel weg wat mijn levenskwaliteit enorm heeft doen verbeteren. Ik kan Irmgard niet genoeg danken voor haar hulp!
Hartelijke groetjes,
W.M. .
.

Zwangerschapsmisselijkheid

Een zeer kundige acupuncturist, die de tijd voor je neemt, goed luistert en goed doorvraagt en je meeneemt in haar besluitvorming mbt de behandeling van mijn zwangerschapsmisselijkheid. Ze heeft een professionele attitude en je merkt dat ze zich ook blijft verdiepen in haar vak door vakliteratuur te lezen. Wat ik ook prettig vind is dat ze plezier in haar werk uitstraalt.
A. de J.