Waarom acupunctuur?

Acupunctuur, een wezenlijke bijdrage aan uw gezondheid.

Gezondheid

Een mens is ongelofelijk bijzonder, alles in iemands lijf en geest werkt samen, van de kleinste cel tot alle organen, tot datgene wat wij herkennen als “dit ben ik”.
Gedurende mijn studie leerde ik steeds meer over de mens en elk antwoord riep weer nieuwe vragen op. En ik besef steeds meer dat het eigenlijk een heel groot wonder is dat die samenwerking tussen cellen, organen, bacteriën en darmen, geest en lichaam, hormonen, zenuwen, bindweefsel enz. vaak zo goed verloopt. Zolang die goed verloopt heeft u geen centje pijn en zijn we ons er helemaal niet van bewust, het gaat helemaal vanzelf.

Ziekte

Op het moment dat er ziekte is betekent het dat er in de samenwerking van het lichaam iets is verstoord en dan probeert dat eigengereide lichaam uit zichzelf een zo goed mogelijke nieuwe balans te vinden. Vaak kunt u op deze manier best nog een eind voort totdat er echt voelbare klachten ontstaan.
En daar kom ik als acupuncturist in beeld: ik vind het belangrijk om die puzzel op de lossen: welke samenwerking is verstoord, waar kan ik met mijn acupunctuurbehandeling aangrijpen in deze samenwerkingsdynamiek, hoe krijgen we de boel weer in harmonie.
Want mijn doel is een bijdrage leveren aan dit evenwicht zodat uw lichaam weer in de ontspanning kan komen en deze balans weer zelf kan oppakken.
Klik op gezondheidsklachten wanneer u wilt weten welke klachten met acupunctuur te behandelen zijn.

Lichaam en geest

En als ik lichaam zeg bedoel ik ook geest, want lichaam en geest zijn onafscheidelijk verbonden.
Het is eigenlijk heel vreemd om er vanuit te gaan dat die twee los van elkaar staan.
Iedereen weet uit ervaring dat je je ook geestelijk niet prettig voelt wanneer je ziek bent en vice-versa, dat psychische druk invloed heeft op het lichaam.
Daarom neem ik beide aspecten als totaal mee in de behandeling.

Samen met u wil ik de balans herstellen

Deze puzzel kan ik alleen oplossen met uw hulp.
Ik zal u bevragen u over uw gezondheid, werk, voeding, levensstijl.
Uw informatie is belangrijk voor mij!
Ook uw lichaam geeft mij informatie: die vind ik door middel van tongdiagnose, polsdiagnose, buikdiagnose en andere reflexzone’s in het lichaam.
Op deze manier krijg ik een beeld van het verloop en het onderliggende mechaniek van de ziekte.

Acupunctuur, hoe werkt dat?

Maak een afspraak .
.

Tongdiagnose

In de tong weerspiegelen zich de verschillende organen. Ook aan de kleur en de dikte van het tongbeslag en de kloven en vorm van de tong valt het één en ander af te lezen.

Tong diagnose Acupunctuur

Naar diagnose
.
.

Polsdiagnose

In de pols zijn de verschillende organen te voelen. En verschillende polskwaliteiten zoals bijv. snelheid, vulling, kracht, spanning. Dit geeft allemaal informatie over het onderliggende probleem.

Pols diagnose Acupunctuur
Pols diagnose organen Acupunctuur

Naar diagnose
.
.

Buikdiagnose

Ik maak regelmatig gebruik van de buikdiagnose bij de Japanse vorm van acupunctuur van Kiiko Matsumoto. Deze vorm is erg geschikt voor hardnekkige en chronische ziekten. Verstoring van bepaalde systemen worden zichtbaar in de vorm van drukpijnreflexen op de buik (en ook elders in het lichaam). Dit zijn bijv. reflexzones die verstoringen aangeven in het van het immuunsysteem, de hormonen of de suikerbalans. De energie in de buik wordt hersteld met het aanprikken van een soort “afstandsbediening-punten” bijv. punten op de ledematen.

Buikdiagnose Irmgard Acupunctuur Groningen

Naar diagnose